• Haberler
  • İyi Parti Trabzon Milletvekili Adayı Yavuz Aydın: "Ekonomik istikrar akılla ve liyakatle olur"

İyi Parti Trabzon Milletvekili Adayı Yavuz Aydın: "Ekonomik istikrar akılla ve liyakatle olur"

İyi Parti Trabzon Milletvekili Adayı Yavuz Aydın:

Esnaf ziyaretlerini sürdüren İYİ Parti Trabzon Milletvekili adayı Yavuz Aydın, “Bir marketin önünden geçerken kayısının kilosunun 200 TL olduğunu görünce çok şaşırdım. ‘Kim alıyor?’ diye sorunca, sadece Arap turistlerin aldığını öğrendim. Mesele Arapların alabilmesi değil, önemli olan bizim vatandaşlarımızın alamamasıdır” dedi.

Enflasyon canavarının halkı boğmaya devam ettiğini ifade eden Yavuz Aydın, “Bütün etiketlerde fiyatlar katlanarak artmış. Bir vatandaşımız şöyle bir şey anlattı: ‘Eskiden marketten çıkarken fişi tek tek incelermiş, uçuk bir fiyat olunca itiraz edermiş. Artık bu konuda en titiz olanlar dahil, fiyat beklediğinin çok üzerindeyse bile fişe bakmıyor, çünkü her gittiğinde fiyatlar değişiyor.’ Kiralar, yakıt, hayvan yemi, elektrik, un, düşünebildiğiniz her kalemde artış var, isteyen bir yıl öncekiyle bugünü karşılaştırabilir. Trabzon’da kayısının kilosuna 200 TL yazan utanç etiketlerine artık alıştık. Bizim meselemiz, onu sadece Arap turistlerin alabilmesi değil. Hedefimiz Arap ne kadar alabiliyorsa, vatandaşlarımızın da o oranda alabilmesi” dedi. 

Aydın sözlerini şöyle tamamladı:

“Ekonomik istikrar akılla, liyakatle olur. Kaynakların belirli kişilere değil, bütün vatandaşlara dağıtılmasıyla, israfın azalmasıyla olur. Ankara’da mesela, 2015’te 80 liraya yapılan asfalt, tam beş yıl sonra 25 liraya yapıldı; işte bu tür soygunların önüne geçtikçe olur. Lüks araç saltanatına son vermek, sarayın bir günlüğü 15 milyon lira olan masraflarını bitirmek, belirli vakıflara veya ABD’deki akraba çiftliklerine aktarılan paraları kesmek, yandaş çetelere verilen milyarları durdurmakla olur. Ancak o şekilde Arap aldığı kadar Türk de alabilir. Şu anda en büyük gündemimizin alım gücünün düşmesi olmalıdır, halk öncelikle filesinin ne kadar dolu olduğuna bakar. Ama ne yazık ki iktidar bu konuda sessiz, sonunu getirmeyecekleri, yatırım programına dahi almamalarından belli olan göstermelik yol açılışları ile göz boyuyorlar.”